Campionatul national de chutzpah! Competitie stransa intre Tariceanu si Ponta

In Romania acestor saptamani de dinaintea alegerilor prezidentiale, se desfasoara campionatul national de chutzpah. Este un cuvant din limba engleza, il gasim in toate dictionarele importante ale acestei limbi, isi are originea in idis si provine din ebraica tarzie. Inseamna tupeu, nerusinare, aroganta maxima, dispret pentru tot ce tine de pudoare, de bun simt, de decenta, de ratiune. Inseamna obraznicie fara margini. Este cuvantul care defineste atitudinea unui individ care, dupa ce-si lichideaza parintii, cere tribunalului sa aiba mila de un biet orfan. Este si cuvantul care defineste atitudinea lui Calin Popescu-Tariceanu care, crezandu-ne pe toti amnezici si/sau spalati pe creier, afirma ca el ar fi contracandidatul plagiatorului Ponta si ca, tot el, ar fi singurul in stare sa-l invinga pe acesta. Cititi in EvZ articolul lui Tudorel Urian ca sa stiti cine este Tariceanu, poreclit, pe drept cuvant, Tradiceanu. I se mai spune si Moliceanu.

Gaunos, insipid , insolent si bombastic, Tariceanu este omul care a aservit complet PNL-ul mafiei pesediste, principalul sabotor al unificarii dreptei, proiectul propus de Valeriu Stoica si Traian Basescu. Este ciocoiul pseudo-galant, manechinul politic din vitrina cu exemplare cu grija vopsite a unei tranzitii care geme de amoralitate. Este, cum am scris la inceputul acestui an, surogatul pretins liberal al fesenismului etern. Obraznicia face parte din codul genetic al acestui gen de personaj.

La randul sau, megaplagiatorul nu se da batut, lupta cu patima pentru titlul de campion national al lipsei de rusine. Intr-un interviu dat unui mare ziar italian, omul care isi inventase chiar si un titlu academic de la o universitate din acea tara, anunta ritos ca face parte dintr-o generatie de politicieni “care nu accepta coruptia”. E vorba probabil de mentorul sau, penalul Adrian Nastase, de camarazii sai Sova si Banicioiu, de mirifica doamna Andronescu si de alte personaje la fel de pure, onorabile si imaculate. Cand te cheama Victor Ponta, a vorbi despre incoruptibilitate este culmea tupeului. Ponta a maculat insasi ideea integritatii academice, a facut din Romania o tara suspecta la capitolul diplome doctorale, a batjocorit si batjocoreste munca atator mii si mii de tineri care iau in serioas exigentele acacemice recunoscute pe plan global. Victor Ponta este, cum am mai scris, mitomanul galactic. O confirma mereu, cu al sau ranjet jubilator pe buze, indiferent la orice tine de morala si alergic la tot ce inseamna adevar.

http://www.evz.ro/chutzpah-obraznicia-nemarginita-a-lui-calin-tariceanu.html

http://adevarul.ro/news/politica/premierul-victorponta-corriere-della-sera-reprezint-generatia-politicieni-nuaccepta-coruptia-1_542fbe840d133766a8a88678/index.html

http://www.contributors.ro/politica-doctrine/calin-tariceanu-e-un-domn-surogatul-pretins-liberal-al-fesenismului-etern/

http://www.merriam-webster.com/dictionary/chutzpah

 

Advertisements

One Response to Campionatul national de chutzpah! Competitie stransa intre Tariceanu si Ponta

  1. […] În România acestor săptămâni de dinaintea alegerilor prezidenţiale, se desfăşoară campionatul naţional de chutzpah. Este un cuvânt din limba engleză, îl găsim în toate dicţionarele importante ale acestei limbi, îşi are originea în idiş şi provine din ebraică târzie. Înseamnă tupeu, neruşinare, aroganţa maximă, dispreţ pentru tot ce ţine de pudoare, de bun simţ, de decentă, de raţiune. Înseamnă obrăznicie fără mărgini. Este cuvântul care defineşte atitudinea unui individ care, după ce-şi lichidează părinţii, cere tribunalului să aibă milă de un biet orfan. (de aici) […]

%d bloggers like this: