Cine este, totusi, dl Iohannis?

Datoria luciditatii nu trebuie sa fie contrapusa dreptului la speranta. Nu e vorba de reverii, ci de participare civica autentica, de obligatia de a sti cine sunt candidatii prezidentiali, de unde vin, ce-au facut in viata, ce valori ii definesc, pentru ce valori au luptat si lupta.  Altfel ne miscam haotic din esec in esec, din dezamagire in dezamagire, din anxietate in anxietate, tot mai acriti, mai dezgustati si mai dezarmati. In ceea ce o priveste pe Monica Macovei, lucrurile sunt limpezi: nu e nevoie de niciun fel de ornamente retorice, biografia ei este transparenta, stim ce valori slujeste si ce practici condamna. Macar in primul tur, cetatenii romani care cred in statul de drept, in independenta justitiei si in valorile euro-atlantice au dreptul sa voteze fara temeri inutile pentru aceste principii.

Citesc pe blogul lui Ioan T. Morar, cunoscutul  jurnalist, poet si prozator, un graitor comentariu despre anturajul domnului Klaus Iohannis. Stiu ca sunt unii alarmati ca orice umbra de critica la adresa candidatului ACL ar duce la intarirea sanselor de victorie electorala ale plagiatorului iubitor de Lukoil. Mai sunt si cei care, zi si noapte, cobesc in ce priveste sansele Monicai Macovei, asigurandu-ne ca doar domnul Iohannis poate salva Romania de pacostea pesedista. Nu ma pronunt aici si acum asupra acestor viziuni. Nu ma refer la un autor anume, ci la o stare de spirit care induce, volens nolens, un fel de resemnare a ineluctabilitatii unui algoritm presupus irevocabil. Tin sa precizez ca atacul lui Dan Sova la adresa candidatului ACL mi se pare incalificabil ca limbaj si dovedeste incapacitatea amicului lui Victor Ponta de a distinge intre limbajul de crasma si confruntarea politica. O polemica intre exponentii unor formatiuni politice nu trebuie confundata cu pugilismul de mahala.

Nu cred ca idealismul are limita de varsta. Nu cred ca realismul trebuie sa se confunde cu utilitarismul oportunist. Dar cred ca nimeni nu poate nega faptul ca dl Iohannis nu s-a despartit transant de cei care au fost la un pas de distrugerea statului de drept in trista vara a anului 2012. Primar respectat al unui oras de dimensiuni medii, dl Iohannis a intrat in politica nationala sub egida triumviratului Victor Ponta-Crin Antonescu-Dan Voiculescu. Tot asa cum Victor Ponta a intrat in politica nationala patronat de Adrian Nastase. Dl Iohannis are asadar o ereditate politica precisa, incontestabil marcata de afinitatile sale inca nedezmintite.

Blaga iohannis antonescu

Dl Andrei Muraru, protejat candva (nu atat de demult) al actualului puscarias Relu Fenechiu, a lucrat in preajma lui Calin Tariceanu pe vremea cand acesta era premier. A fost numit presedinte executiv al IICCMER prin decizia semnata de premierul plagiator. A demisionat in semn de solidaritate cu Crin Antonescu. Traseul sau politic este de penelist tariceano-antonescian. Despre SRS am scris un intreg articol. Se pare ca dl Iohannis isi alege sfatuitorii din lumea celor care, in vara anului 2012, jubilau ca au scapat de “dictator” si aplaudau actiunile iresponsabile ale piromanilor uselisti.  In concluzie, tinand cont de atea incertitudini legate de candidatul ACL, de ale sale taceri mai mult sua mai putin elcvente, ne putem intreba: Cine este, totusi, dl Iohannis?

Iata asadar textul lui Ioan T. Morar:

“Am aflat că actualul pușcăriaș Sorin Roșca Stănescu era un fel de consilier al lui Klaus Johannis, după ce îl frecventase, la urecher, și pe Crin Antonescu. Tupeul extraordinar al lui Ciripoi era imparabil, drept pentru care avea intrare oricînd în preajma neamţului, redactînd, în numele PNL diverse comunicate de presă. Doar polițiștii care l-au ridicat i-au putut smulge pixul de partid din mînă.  Apetența primarului de Sibiu pentru pușcăriași pare evidentă, din moment ce, și în prezent, pleacă urechea la cuvintele unuia din “gemenii lui Fenechiu”, Andrei Muraru, fost șef la IICMER. Nu pot să nu văd în această tristă situație altceva decît dorința lui Johannis de a scăpa de corvoada de candidat și de a se întoarce la primăria Sibiului. Pălăria de la Cotroceni i-ar fi prea mare.”

http://blog.itmorar.ro/spune-mi-cine-te-sfatuieste-ca-sap-ti-spun-cit-de-prost-esti/

Articolul de mai sus a aparut si aici:

http://www.evz.ro/iohannis-si-anturajul-sau-de-consilieri-dubiosi.html

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this: