Barocul fascisto-comunist in actiune: Fobii, fixatii, manii (Updated)

Reactiile la articolul meu despre unii dintre consilierii d-lui Klaus Iohannis sunt siderante. Clocotesc de revolta si se sufoca de furie personaje din zone aparent incompatibile. Neo-legionari, fundamentalisti ortodoxisti, neo-leninisti, ba chiar si un fost disident (Dorin Tudoran, fostul consilier al partidulului voiculescian, incantat nu doar sa ma insulte a mia oara, e in fond singura sa expertiza, se pare, ci sa publice pe forumul blogului sau interventii huliganic antisemite), se infratesc spre a ma afurisi. Sunt “mercenar”, “burghezo-tismanean” si cate altele. Sunt inrudit, prin sange, biologic, cu Nikolski si Ana Pauker. N-am dreptul sa vorbesc pentru ca, stiti Dvs, “tatal lui”, “bunica sa”, “Kominternul”, “Radio Moscova” “monopolul”.  Pe scurt,Zydokomuna”, mitul iudeo-bolsevismului care dizolva, distruge, submineaza etc etc

Codul genetic ma recomanda ca tortionar. Ba mai am si tupeul sa cred ca negationistii Holocaustului sunt negationisti, nu bird-watchers. Barocul comunisto-fascist in actiune. Voi reveni. Oricum, asemenea isterii nu-l favorizeaza pe cel care promite liniste si pace, concordie si armonie, fie si in coabitare cu pontocratia. Nici pe consilierul care i-a facut imensul deserviciu de a-i propune d-lui Iohannis ca, in prima zi a presedintiei sale, sa decoreze un simpatizant legionar. Ma refer la gafeurul de profesie Andrei Muraru. Ma intreb daca macar acum acest arivist cu instincte autocrate intelege ce rau i-a facut celui pe care pretinde ca-l consiliaza.

Update, 25 decembrie 2014. Pe forumul de pe platforma “Contributors”, o remarcabila interventie semnata “Intelectual sovaielnic”. O preiau aici:

“Naivi au fost oamenii de buna credinta, evrei si neevrei, care au crezut sincer ca antisemitiismul e imposibil dupa Holocaust. Atacurile huliganice pe aceasta tema contra domnului profesor Tismaneanu dovedesc ca fiara, departe de a fi murit, e plina de energie si gata sa muste la prima ocazie. Ce ne spun propagatorii urii ? Ca VT ar avea o “ereditate incarcata”, fiind fiu de “evrei kominternisti”, ceea ce pentru ei e aproape un pleonasm ! “Se stie”, nu-i asa, ca “evreii ne-au adus comunismul” ! Ce conteaza faptele ? Ce conteaza analizele istorice minutioase care au demonstrat ineptia unor asemenea teze ? “Se stie” ca “ce naste din pisica, soareci maninca” Fiind predestinat, cum ar fi spus Calvin, profesorul Tismaneanu ar trebui sa-si poarte “vina genetica” in tacere, caci nu “tocmai el, evreul, ar trebui sa condamne comunismul” !

Pentru antisemiti, Vladimir Tismaneanu este un adevarat scandal, caci luarile sale de pozitie le spulbera stereotipele ! Cind insa acelasi condamna si legionarismul, scandalul ajunge la paroxism : “Cum isi permite iudeul ? El care, din parinti evrei kominternisti…”

Sa speram ca va veni o zi cind asemenea afirmatii vor parea istoricilor viitorului niste elucubratii nascute din minti bolnave. Atunci se va putea discuta cu o obiectivitate care, din pacate, lipseste astazi admitind evidenta : daca marea majoritate a detinutilor care au suferit in temnitele comuniste au suferit pe nedrept, nu absolut toti au fost nevinovati ! Unii, mai ales printre legionari si demnitari antonescieni, aveau singe pe miini ! Faptul de a fi fost anticomunisti nu-i absolva pe legionari de toate vinele !

Cind vom ajunge acolo, vom putea intelege mai bine importanta cartii esentale a profesorului Tismaneanu, “Diavolul in istorie”, in care cele doua mari ciume ale secolului trecut, cea rosia si ea bruna (verde in varianta autohtona) sint puse, asa cum trebuie, pe acelasi plan si demascate ca emanatii ale Raului absolut!”

Pentru versiunea largita si actualizata a tecxtului de mai sus:

http://www.evz.ro/vladimir-tismaneanu-din-nou-despre-consilierii-lui-klaus-iohannis-funestul-mit-al-zydokomunei-fobii-fixatii-manii.html

Recomandare:

http://www.europalibera.org/content/article/26759232.html

Comments are closed.