Aisbergul mizeriei sau despre prostitutie in Romania zilelor noastre

Dezgustator! Ce universitati isi dau girul intelectual pentru borfasi? Care sa fie pretul injosirii? Ce poti spune cand un profesor de stiinte politice de la principala universitate din capitala Romaniei il crediteaza academic pe “razboinicul luminii”? Ce-ti ramane sa spui cand un profesor de la ASE garanteaza stiintific incontinenta productie de dupa gratii a lui Felix? Universitati obscure, dar si unele prestigioase, y compris a mea alma mater, participa la acest sport al nesimtirii absolute.

Fie-mi îngăduit să citez din superbul poem “Sfânta sfintelor” din volumul Hanibal de Eugen Jebeleanu

“Și cine-i cel care ne ia la țintă?
O, Doamne! Atâtea întrebări…
Cine-i acel? Ei bine,
e cea mai sfântă dintre toate sfintele,
Prea Sfânta Nerușine…”

Un comentariu care merita citit de cat mai multa lume, din partea domnului Gr Arsene, directorul general al Curtea Veche Publishing si presedintele Asociatiei Editorilor din Romania: “Vladimir, astea trei sute si ceva de titluri sunt doar varful unui urias aisberg de mizerii. Noi spunem de mult un lucru usor de verificat: apar in Romania aproape 25.000 de titluri noi pe an (dupa cate ISBN-uri da Bibl. Nat), dar in reteaua de distributie nu sunt mai mult de 9-10.000 de titluri noi. Ce-i cu restul? Tot felul de pseudo-carti pentru avansari in grade didactice preuniversitare si universitare, tot felul de veleitari ce isi fac CV-uri pompoase si cate altele”.

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20714763-document-profesorii-universitari-care-coordonat-lucrarile-stiintifice-ale-puscariasilor-lista-editurilor-care-publicat-cartile-scrise-puscarii.htm

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this: