Curtea Constitutionala, falsul haos statistic si soarta Romaniei

Exista, mi se pare, o masa a celor complet derutati de bombardamentul de informatii care vin dinspre guvern si aparatul propagandistic uselist pe tema variilor recensaminte, evaluari si aduceri la zi ale cifrelor privitoare la cei care au dreptul sa voteze. Pe urmele unor mai vechi declaratii ale infractorului Adrian Nastase, se pune sub semnul intrebarii votul romanilor din strainatate. Deci, dupa ce-a recunoscut ca nu i s-a cerut sa faca un asemenea recensamant, premierul mitoman si-a continuat imperturbabil actiunea. Argumentul? “De ce n-as face-o, daca-mi merge…” Este logica micului (sau marelui) escroc.
Ca si profesorul Cristian Preda, nu cred ca exista vreun om cu scaun la cap, care sa cunoasca fie si minimal ce inseamna modificarile retroactive ale unor liste electorale de catre organizatorii unei asemenea consultari si care sa creada macar o secunda in basmele servite de tandemul Homo Isacciensis (Antonescu, cum stim, vine dintr-un anumit clan din Isaccea, judetul Tulcea, imortalizat intr-o balada datorata celor de la “Kamikaze”) si de Homo Prevaricatus (impostorul mega-plagiator Ponta).
 
Ne gasim acum in faza delirului travestit in povesti statistice. Dezordinea planificata tine de planul pucist. Haosul statistic este parte a efortului de dezagregare a normelor institutionale ale statului de drept. In acest valmasag cacofonic se naruieste insasi ideea de lege, de norma juridica, de incredere sociala. Democratia romaneasca se afla la acest ceas in grav pericol.
 
Deschizi ziarul si afli ca exista intentia de a reduce populatia electorala, in chip abuziv si arbitrar, ba cu 3 milioane, ba cu 2 milioane, de a impune aceasta cifra intrata la apa Curtii Constitutionale, pentru a valida referendumul pe baza altor liste decat cele cerute explicit, fara niciun fel de echivoc, de catre magistratii care compun acest for. Daca pucistii vor reusi, vom putea spune ca s-a produs strivirea oricarei sanse de legalitate. Va urma o lunga traversare a pustiului faradelegii.
  
Daca vrea sa-si mentina credibilitatea nationala si internationala, Curtea Constitutionala nu poate vota pe baza unor liste fictive pe care nu le-a solicitat. Nu poate vota decat pe baza listelor care existau in momentul referendumului. Rezultatul este clar si nu e nevoie de tranzactii interminabile pentru a-l confirma public. E nevoie de onestitate, onoare si curaj.
 
 Ma infior cand ma gandesc la soarta Romaniei daca o asemenea aberatie precum cea urzita de USL ajunge sa devina fapt legal. Ca atatia alti prieteni ai societatii deschise, nutresc speranta ca judecatorii vor sti sa strapunga perdeaua de fum a haosului statistic si sa apere acele valori fara de care chiar Curtea Constitutionala nu mai inseamna nimic.

Pentru comentarii:

http://hydepark.ro/articol/articol/curtea-constitutionala-falsul-haos-statistic-si-soarta-romaniei-1035.html

Recomand un articol pertinent pe acest subiect:

http://www.contributors.ro/politica-doctrine/referendum-retroactiv-in-premiera-mondiala/?cfcc

 

 

Comments are closed.