Bacalbaşa cu cravaşa: PSD, Partidul Şovinismului Demagogic

Suntem unii care ne amăgim crezând că in România microbul nationalismului visceral s-ar fi stins. Sigur, mai există PRM, dar, odata intrati in UE, s-ar fi putut crede, vor exista limite ale discursului public in ce priveşte bucuria tâmpă a stigmatizării celuilalt. Ei bine, ne-am inselat. In aceasta campanie prezidentiala, liderii PSD, partid ce-si zice socialist, a cărui ideologie ar trebui să respingă categoric orice forma de şovinism, de extremism nationalist, s-au intrecut intre ei intru xenofobie. Iata-l acum pe domnul Nicolae Bacalbaşa, presedintele Consiliului Judetean Galati, agitând, asemeni lui Victor Ponta, in chip iresponsabil si virulent, cravaşa xenofobiei purulente.

Iata ce-a avut de spus acest tovarăş roşu cu diagonală verde: “Pericolul l-a spus Mihai Eminescu: ‘cine o indragi strainii, manca-i-ar inima cainii’ Principalul defect al domnului Iohannis este ca reprezinta interese straine.[…] Dl. Iohannis nu este nici macar sub acoperire, este un german care reprezinta, in mod oficial, interesele unei comunitati etnice si care comunitate este sprijinita de un stat, care este un hegemon in cadrul unei Uniuni care s-a vrut paritare si in care se contureaza, incet-incet, doua viteze. Nu trebuie sa iesim din UE, ci trebuie sa ne comportam in cadrul UE, prin reprezentantii nostri, prin atitudinea noastra, ca niste parteneri cu reprezentare integrala”.

Daca ar fi dupa acest domn, parintele social-democratiei romanesti, de origine evreu rus, Constantin Dobrogeanu-Gherea, ar trebui expulzat din panteonul intelectual al PSD. Ma intreb ce-ar avea de zis Ion Iliescu. Se rasucesc in mormant Constantin Titel Petrescu, Ion Flueraş, Iosif Jumanca, Şerban Voinea. La fel, premierul socialist francez, Manuel Carlos Valls Galfetti, de origine catalan, ar trebui inlocuit urgent cu un francez de bonne souche. Retorica lui Bacalbaşa este inrudită cu aceea a extremistilor Jobbik din Ungaria, cei care ii acuză pe politicienii maghiari de origine evreiască de subordonare in raport cu interesele unul alt stat, in acel caz, Israelul.

Are dreptate Cristian Patraşconiu sa scrie, apropo si de puseurile xenofobe ale mitomanului galactic: “Aşadar: 1990-2014, „băi, animalule” ; „băi, lucrule”. Acelaşi dispreţ pentru oameni, aceeaşi cultură a urii, acelaşi discurs al urii, aceeaşi falsă solidaritate, aceeaşi calpă retorică despre respect (cum poţi să respecţi un om atunci cînd îl faci ba animal, ba lucru; şi, a propos, fiind un „lucru”, Johanis are drept de vot?). Aceeaşi retorică sulfuros-naţionalistă – „ne vînd Ardealul”, „sîntem români, vestul să nu ne mai dea ordine”, şamd.”

Nici n-am apucat sa postez textul de mai sus ca a mai venit inca o stire ce se cere comentata: plagiatorul refuza sa se confrunte cu candidatul ACL la Universitatea de Vest din Timisoara. Stim de ce. Exista riscul sa i se spuna ca se afla intr-o cladire in care integritatea academica este luata in serios, iar plagiatul este sanctionat ca frauda maxima. Exista riscul sa fie huiduit de studenti. Exista riscul sa se faca definitiv de ras. Ar prefera un studiou de televiziune. Evident ca acolo, de pilda la Antena 3, nu va fi incoltit cu intrebari despre furtul academic. Acolo poate sa minta in voie, fara a i se spune in fata ca este un om fara rusine, un delapidator, un infractor.

Update: Este o coincidenta, dar una care poate inspira unele refletcii. Constat ca articolul de mai sus a aparut la patru ani de incetarea din viata a lui Adrian Paunescu. La vremea respectiva, Victor Ponta i-a adus menestrelului comunismului dinastic un pios omagiu. Nu ma ocup de gusturile estetice ale liderului PSD, este dreptul lui sa-i placa si Nicolae Dragos. Dar Paunescu nu a fost doar un poet, bun sau mai putin bun, ci si un participant activ la orgiile propagandistice ale “Epocii de Aur”. Dupa caderea dictaturii, a fost unul din conducatorii unei formatiuni neo-comuniste. Apoi, prin unficarea cu partidul lui Ion Iliescu, a devenit senator al PDSR (actualul PSD). Adrian Paunescu a contribuit la plasmuirea ideologiei national-staliniste, a hibridului stalino-fascist ale carui efecte se regasesc azi in sovinismul demagogic al PSD.

http://www.mediafax.ro/politic/victor-ponta-daciana-sarbu-si-ecaterina-andronescu-i-au-adus-un-ultim-omagiu-lui-adrian-paunescu-7695181

https://tismaneanu.wordpress.com/2010/11/05/adrian-paunescu-rapsodul-comunismului-dinastic/

http://inliniedreapta.net/insemnare/1990-2014-bai-animalule-bai-lucrule/

Pentru comentarii:

http://www.contributors.ro/politica-doctrine/bacalbasa-cu-cravasa-psd-partidul-sovinismului-decrepit/

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this: